UFC

Georges St-Pierre samouvjereno komentira kako bi prošla borba sa Nurmagomedovom: ‘Pobijedio bih ga sigurno‘

GSP i Khabib

 Instagram (gsp, Khabib Nurmagomedov)
Zaštitničko lice UFC-a uvjerava da je on za Dagestanca noćna mora po stilu borbe te objašnjava na koji način bi trijumfirao

Nekadašnji UFC-ov prvak i kralj divizije velter, Georges St-Pierre, komentira da mu se sviđaju šanse protiv neporaženog Khabiba Nurmagomedova. "The Eagle" ne zna za poraz u svojoj 12. godišnjoj karijeri te se umirovio s impresivnim omjerom od 28-0. St-Pierre, dugogodišnji UFC-ov prvak u velter kategoriji koji je također kratko držao pojas i u srednjoj kategoriji, dugo je bio protivnik iz snova za Nurmagomedova, ali zvijezde se nikad nisu sasvim posložile za njihov međusobni susret.

U nedavnoj epizodi podcasta Henryja Cejuda i Kamarua Usmana, Pound 4 Pound, "GSP" je izrazio uvjerenje da bi pobijedio Nurmagomedova

"Bio sam dovoljno samouvjeren da prihvatim tu borbu te sam znao da ću ga, ako prihvatim tu borbu, pobijediti tog dana na tom određenom mjestu."

"Pobijedio bih ga sigurno jer da je došao vršiti pritisak na mene, završio bi na leđima. Imao bih samopouzdanja pokušati to učiniti."

Poput Nurmagomedova, St-Pierre je postao poznat po svom zagušujućem stilu borbe u parteru. U tome kako se njihove taktike hrvanja razlikuju, St-Pierre vidi mogućnost postizanja prednosti u njihovom hipotetskom meču.

"Khabib, ima vrlo dobar desni overhand," rekao je St-Pierre.

"Vrlo je dobar u mjerenju udaljenosti i stvaranju dileme u umu svog protivnika. On je jako, jako dobar, najopasniji je kada te nasloni leđima na ogradu jer je majstor u hrvanju uz kavez. Moj stil je drugačiji. Moj stil se bazira više u centru oktogona. Vrlo sam vješt u korištenju lažnih pokreta i stvaranju smetnji kako bih vam se dokopao nogu. Ja sam više taj dinamičan tip, ja to zovem proaktivno i reaktivno hrvanje u centru. Ali Khabib je bolji kada ima svog protivnika, leđima naslonjen na ogradu."

"Dakle, moja strategija da sam išao protiv Khabiba bila bi održati borbu koliko god mogu u sredini i ne bojati se ići ga srušiti. Mislim da bih možda bio prvi tip s kojim se borio ili jedan od rijetkih koji bi ga pokušali srušiti, a srušio sam sve s kojima sam se borio."

Za St-Pierrea, ključ za pobjedu nad Nurmagomedovom bio bi zadržavanje ofenzive, taktika koja je vjerojatno mnogo lakša na papiru s obzirom na neke borce sa sličnim stilom koje je Nurmagomedov neutralizirao, uključujući Conora McGregora, Justina Gaethjea i Dustina Poiriera.

St-Pierre smatra da su borci poput Gaethjea mogli iznenaditi Nurmagomedova da je njihov pristup bio drugačiji.

"Mislim da se većina momaka koji su se borili protiv Khabiba bojala Khabibovih udaraca, pa su se borili na petama i bili su stjerani uza zid", rekao je St-Pierre.

"Tri tipa koja su se borila protiv Khabiba, a bila su jako dobra su: Gleison Tibau, vrlo, vrlo tijesna borba, ako gledate tu borbu, vrlo je, vrlo tijesna; Michael Johnson je bio moj trening partner… Ako gledate prve minute borbe, radio je fantastičan posao sve dok nije izgubio samopouzdanje. Mislim da je to jedna od grešaka koje je napravio i da je drugu rundu započeo tako dobro kao prvu, imao bi bolji nastup."

"Još jedan tip koji je dobro prošao je Gaethje, Gaethje je na početku bio vrlo dobar. Udarac, udarac, radio je jako dobro dok priča nije prestala ići u dobrom smjeru i onda se sve raspalo."

Ovakve prognoze za meč s Dagestancem smo već čuli, no nikome nije uspjelo poći za rukom poraziti ga. Nažalost ovu borbu vjerojatno nećemo nikada vidjeti, ali u klasičnom stilu obožavatelja ovog sporta nastavit će se postavljati pitanje što bi bilo kad bi bilo.

Linker
21. travanj 2024 20:45