UFC

Pereira pomaže unesrećenima u brazilskim poplavama: Donirao je veliki iznos, a na tome ne planira stati

Alex Pereira

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Brazilska UFC zvijezda pokazala je veliku empatiju prema svojim nastradalim sunarodnjacima

Alex "Poatan" Pereira (10-2) ne prestaje oduševljavati svojim djelima, ovaj put se radi o onim izvan oktogona. Naime ovih dana južni Brazil su pogodile velike poplave u kojima je poginulo 90 ljudi, a čak 155 tisuća ljudi je moralo napustiti svoje domove javlja Reuters.

Trenutni UFC prvak u poluteškoj kategoriji očito nije mogao samo gledati te ljudske nesreće pa je odlučio pomoći na financijski način. U razgovoru za MMA Hoje otkrio je da je donirao čak 100.000 američkih dolara, a planira još pomoći: "Nedavno sam donirao ljudima iz vlastitog džepa. Nitko mi nije pomogao s tom donacijom. Među raznim donacijama uplatio sam 100 000 dolara za ljude koji sada doslovno nemaju što jesti. Također planiram donirati i dodatnih 20.000 za ove tragedije na jugu moje zemlje. Radim ono što mogu".

Sigurni smo da je Pereira ovim djelom pokupio još više simpatija kako u svojoj domovini tako i u ostatku svijeta. "Poatan" također nije htio otkriti o kojoj se humanitarnoj organizaciji radi.

Brazilski borac osim doniranja ovih dana se također bavi i nastavkom svoje karijere, pitanje je hoće li se odlučiti braniti poluteškašku titulu protiv Magomeda Ankalaeva ili će se okušati u teškoj kategoriji gdje bi kasnije pokušao napasti sam tron te kategorije koju trenutno drži Jon "Bones" Jones.

Linker
10. svibanj 2024 10:53