TOM DUBRAVEC Cropix
SLIČAN PROFIL

Dalićevo tajno oružje za Euro: Hoće li izbornik pozvati dvojnika Nikole Vlašića?

Već je bio u projekcijama ‘liste 26‘, a sad se nameće kao jedno od najlogičnijih rješenja
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 10. svibanj 2024. 13:43

Tko umjesto Nikole Vlašića, naravno, glavna je preokupacija stručnog stožera nakon vijesti da je Zlatko Dalić izgubio veznjaka Torina za Euro.

U eteru se posljednjih dana vrti pregršt opcija, od zamjene, odnosno ekstra igrača u obrambenom redu, gdje bi najviše profitirao Borna Barišić, pa do ofenzivnog dijela, čime bi se mogla otvoriti prilika za eventualno Oršića ili Brekala, no ipak se profilom i projekcijama Zlatka Dalića najlogičnije nameće da će zamjenu tražiti među izborom veznih igrača...

S obzirom da će na Euro voditi 26 igrača, Dalić nije skučen, može se raširiti i proširiti, a iako je već bio u projekcijama "liste 26", dojam je da je Vlašićeva ozljeda samo dodatno podigla akcije Luke Sučića.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Realno, veznjak RB Salzburga profilno najviše odgovara Vlašićevoj ulozi, 21-godišnjak je oporavkom nakon ozljede vrlo sustavno zidao svoje mjesto u sastavu te je po prosječnim ocjenama među Top 5 igrača lige i samim time savršeno odgovara ulozi ne samo "Vlašićeva dvojnika", već čovjeka koji bi mogao imati ulogu vrlo korisnog "tajnog oružja" Hrvatske na Euru.

Izuzev njega, iz pozadine, čak i sa Sučićem na listi, sada ujedno rastu šanse i malo povučenijim veznjacima, poput Nikole More, Kristijana Jakića, a možda i nekog trećeg iz društva defenzivnijih veznih...

Linker
10. svibanj 2024 13:46