Rokas Pukštas

 VOJKO BASIC Cropix
BLIŽI SE RASTANAK

Rokas Pukštas odlazi iz Hajduka? Velikan bacio oko na Amerikanca, Vatreni ga već čeka: ‘Pažljivo prate‘

Hajduk planira novcem od njegovog transfera osigurati financijski mir
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. svibanj 2024. 20:01

Dan nakon što su predsjednik Hajdukove uprve Ivan Bilić i menadžer Andy Bara uhvaćeni u razgovoru u Zagrebu turski su se mediji raspisali - Rokas Pukštas na meti je istanbulskog Fenerbahčea u kojem nastupa i bivši golman Dinama Dominik Livaković, piše Slobodna Dalmacija.

- Fener pažljivo prati situaciju 19-godišnjeg američkog igrača splitskog Hajduka Rokasa Pukštasa - stoji u objavi na mreži ‘X‘ BBO Sportsa koji ima više od pola milijuna pratitelja.

Odavno se već ističe kako bi Pukštas po svemu sudeći trebao nakon ove sezone napustiti Poljud i nastaviti se razvijati negdje dalje od Poljuda. Hajduk planira novcem od njegovog transfera osigurati financijski mir, a ostaje vidjeti hoće li baš Turska biti njegova nova destinacija.

Tada kao talentirani 17-godišnji vezni igrač Rokas Pukštas potpisao je 2022. ugovor s Hajdukom do 2025. godine. Rokas je tada bio član juniorske momčadi Bijelih, a potom se počeo nametati i prodirati u prvu momčad.

Pukštas je rođen 25. kolovoza 2004. godine u Stillwateru u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academy/Barca Academy u SAD-u. Na Poljud je stigao 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna".

- Rokas je igrač kojeg je klub doveo u procesu selekcije putem talent skautinga još 2020. godine, a u dosadašnjem periodu provedenom u našoj Akademiji postigao je značajan napredak u svim segmentima nogometne igre. Prema svim karakteristikama koje prikazuje na terenu, ali i izvan njega, radi se o kvalitetnom, razvojnom i perspektivnom igraču. Modernom profilu centralnog i ofenzivnog veznog igrača. Bit će mu potreban određeni period adaptacije na seniorski nogomet, odnosno plansko uvođenje u igru u određenim utakmicama, ali taj proces vjerojatno neće biti dugotrajan zbog njegovih igračkih kvaliteta i mentalnih karakteristika - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius prilikom potpisa ugovora te 2022....

- Jako sam sretan, ovo je samo početak putovanja, potpis na papiru, ništa se kod mene neće promijeniti. Nastavit ću raditi i trenirati s istim entuzijazmom, davati sve za ovaj Klub koji ima najbolje navijače u Europi. To ne govorim bez razloga nego zato što svi osjećamo njihovu ogromnu podršku, posebno je to došlo do izražaja na utakmici s Atletico Madridom i nakon nje. Želim se ovdje nastaviti razvijati i pomagati Hajduku da pobjeđuje. Od svog prvog dana na Poljudu imam veliku podršku svih ljudi, od trenera do zaposlenika, osjećam se tu kao doma i želim Hajduku to vratiti na pravi način - kazao je tada Pukštas.

S obzirom na to da mu ugovor ističe dogodine, jasno je da je sada pravo vrijeme za unovčiti ga. I pratiti kako se razvija i raste daleko od Poljuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 20:19