MIROSLAV SLAFHAUZER Cropix
PODBACILI NA OPUS ARENI

Poraz Lokosa u ključnoj utakmici sezone ostavio je traga na Kajzerici, a Silviju Čabraji donio još jednu brigu

Mlako su ušli u okršaj velikoga uloga i praktički su širom otvorili vrata domaćinu prema pobjedi
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. svibanj 2024. 14:49

Iako se očekivalo da će se Fran Žilinski i Fabijan Krivak oporaviti od ozljeda, za njih je, kako sad stvari stoje, sezona završena. Nadareni Lokomotivin dvojac još uvijek je izvan travnjaka i stalni su posjetitelji liječnika i fizioterapeuta. Žilinski ima problema s trbušnim zidom, a Krivaka muče leđa.

Dodajmo da je i ranije ozlijeđeni Branimir Kalaica još uvijek u procesu rehabilitacije, iako postoje mali izgledi da bi mogao kandidirati za nastup na posljednje dvije utakmice.

Osječki je poraz, k tome, osim gubitka bodova, donio još jednu brigu strategu Lokosa, Silviju Čabraji. Naime, za nedjeljni dvoboj sa Slavenom Belupom neće moći računati ni na suspendiranog Karla Bartoleca, budući da je pouzdani desni branič isključen i pauzirat će jednu utakmicu.

A taj poraz u dvoboju s izravnim suparnikom za Europu, ostavio je trag na Kajzerici. Odigrali su Lokosi jednu od najlošijih utakmica sezone, mlako su ušli u okršaj velikoga uloga i praktički su širom otvorili vrata domaćinu prema pobjedi. Ponudili su se Zagrepčani kao na pladnju i Osijek je to znao iskoristiti, nije u igri Lokosa bilo ni zrnca onoga što ih je krasilo većim dijelom sezone. Ni žara, ni borbenosti, ni agresije, kao da su došli na nekakvu revijalnu utakmicu, na kojoj treba samo nastupiti.

Baš protiv svakoga

A kad je tako, kad se ne ispoštuju oni temeljni postulati, onda sve to izgleda onako kako je izgledalo u Osijeku. Teško se, naime, vratiti u utakmicu u koju se loše uđe i sve prepusti suparniku. I taj je osječki dvoboj samo potvrdio tezu da je Lokomotiva momčad koja svaku utakmicu, protiv baš svakoga suparnika - Rudeša ili Dinama - mora biti na visokoj, najvišoj voljnoj razini, kako bi ostvarila uspjeh. Bez “oranja i kopanja”, naime, za Lokose nema ni dobroga rezultata.

Lokomotiva, naime, nema pojedinačnu kvalitetu kojom bi (pre)okrenula utakmicu u koju uđe loše. Lokomotiva nema, primjerice, Brunu Petkovića, koji je svojom genijalnošću izvukao Plave iz prijetećeg ponora na Rujevici. Usput, ove je sezone Lokomotiva postigla samo jedan gol iz slobodnog udarca, Tuci je zabio Rudešu. I nije to slučajno. Štoviše...

Svega onoga dobroga što su Lokosi pokazali protiv Rijeke, nije bilo ni u naznakama u Osijeku. I vidjet ćemo već u nedjelju jesu li Čabrajini igrači izvukli pouke, jesu li shvatili da izgledaju dobro isključivo u situaciji kad svatko od njih na travnjaku pošteno odrađuje svoju zadaću, kad svaka karika učvršćuje taj lanac. Čim netko iskoči i podbaci u temeljnim stvarima, nastaju problemi i pati cijela momčad. A u Osijeku su gotovo svi podbacili (osim Čavline, Mersinaja, Marića i Šotičeka) i prelako su domaćinu bili prepušteni možda i ključni bodovi u utrci za Europu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 14:50