JAVIER SORIANO Afp
SPORNA SITUACIJA

Španjolski sudački ekspert tvrdi: Bayern je pokraden na Santiago Bernabeuu, evo i zašto

Glavno i jedino pitanje ide na adresu linijskog suca koji je morao pustiti igru
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2024. 06:34

Uzvratni okršaj između Reala i Bayerna u polufinalu Lige prvaka nažalost nije mogao proći bez sudačkih repova.

Praktički u posljednjim sekundama utakmice Bavarci su ganjali pogodak zaostatka i naposljetku zatresli mrežu Luninovih vrata, no pogodak nije vrijedio; linijski sudac označio je zaleđe De Ligta, a lopta je u mreži završila tek nakon zvižduka glavnog suca Simona Marciniaka.

Bijesni igrači njemačkog velikana okružili su poljskog suca koji se nije mogao niti konzultirati s VAR-om zato što je lopta ušla u mrežu, ponavljamo, tek nakon sučeva zvižduka kojim je označeno zaleđe. Međutim, glavno i jedino pitanje ide na adresu linijskog suca koji je podigao zastavicu premda u Uefinim napucima za suce stoji da suci u takvim slučajevima trebaju pustiti akciju do kraja, a potom dići zastavicu ako smatraju da se radi o nedozvoljenoj poziciji.

image
JAVIER SORIANO Afp

Štoviše, prema aktualnom pravilniku linijski suci trebali bi označavati zaleđe samo i isključivo ako su stopostotno sigurni u svoju odluku što ovdje nije mogao biti slučaj s obzirom na to da se radi o jako rubnoj i dvojbenoj poziciji. Pa, tko zna. Možda on negdje u sebi nosi "hawk-eye" sustav...

Kiptjeli su Nijemci nakon utakmice, a da su pokradeni smatra i sudački ekspert Radio Marce Pavel Fernández.

"Pogodak je pogrešno poništen Bayernu. De Ligt je u zaleđu, ali ne sudjeluje u igri, lopta dolazi do Mazraouija koji odigrava loptu prema natrag, Müller je preuzima i dodaje De Ligtu koji je bio u regularnoj poziciji. Marciniak je zviždao ranije i VAR nije mogao intervenirati", ustvrdio je Španjolac.

Pogrešku je, na kraju krajeva, prema tvrdnji De Ligta, priznao i sam linijski sudac.

- Zadnji napad? Svi znamo pravila. U slučaju mogućeg ofsajda morate pustiti igru ​​da se nastavi. Šteta. Pomoćni sudac mi je rekao da je to bila greška, da mu je žao - rekao je De Ligt.

Linker
09. svibanj 2024 07:35