WRC RALLY

U posljednjoj utrci prije dolaska u Hrvatsku, Belgijac Thierry Neuville najbrže startao

Pravi reli počinje u petak sa šest etapa oko jezera Naivasha sjeverozapadno od glavnog grada
Piše: HINAObjavljeno: 28. ožujak 2024. 18:53

Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai) najbrže je startao na Safari reliju u Keniji, trećoj stanici Svjetskog WRC prvenstva 2024.

U četvrtak je na programu bio jedan brzinski ispit, superspecijal u blizini Nairobija. Jaka kiša stazu je pretvorila u blatno klizalište, a u takvim uvjetima najbolje se snašao Belgijanac koji vodi s 0,1 sekunde ispred Estonca Otta Tanaka (Hyundai).

Treći je s 0,8 sekundi zaostatka aktualni dvostruki svjetski prvak Finac Kalle Rovanpera (Toyota), četvrti je Japanac Takamoto Katsuta (Toyota) s 0,9 sekunde zaostatka, a u TOP pet je i Finac Esapekka Lappi (Hyundai) s 1,5 sekundi zaostatka za vodećim.

Pravi reli počinje u petak sa šest etapa oko jezera Naivasha sjeverozapadno od glavnog grada, još šest brzinskih ispita je u subotu, a reli završava u nedjelju sa završnih šest "brzinaca".

"Bit će to izazovna utrka. Držimo fige da ovaj put prođemo bez ikakvih tehničkih problema ili grešaka. Mislim da smo dobro pripremljeni i dobro se osjećam u automobilu," kazao je za WRC Belgijanac koji je u Keniji zabilježio dva neuspjeha na zadnja tri relija.

Nakon prva dva relija u Monte Carlu i Švedskoj, koje su dobili Neuville i Lappi, Belgijanac je vodeći u poretku SP-a s 48 bodova. Velšanin Elfyn Evans je drugi s tri boda zaostatka, dok je Francuz Adrien Fourmaux treći s 29 bodova.

Dodajmo kako nakon Kenije najbolji relijaši svijeta dolaze u Hrvatsku na četvrto izdanje "Croatia Rallyja" koji je na rasporedu od 18. do 21. travnja.

Linker
25. travanj 2024 21:44