CHRYSLENE CAILLAUD/PANORAMIC/PANORAMIC/PROFIMEDIA
POZAMAŠAN ‘DŽEPARAC‘

Ivanišević ostaje bez pravog bogatstva. Je li ovo iznos koji je zaradio samo prošle godine?

U pitanju je navodno bila godišnja suma od 300 do 500 tisuća eura, a tu su onda dolazili i razni bonusi
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2024. 11:01

Bivši osvajač Wimbledona hrvatski tenisač Goran Ivanišević više nije trener prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, objavio je srpski sportaš na svom Instagram profilu.

Njihova suradnja trajala je gotovo šest godina i u tom je razdoblju Đoković postao najbolji tenisač u povijesti.

Ivanišević je za svoj trenerski posao bio i prilično dobro plaćen. Tjednik Nacional svojedobno je objavio kako mu je honorar iznosio između šest i deset tisuća eura na tjednoj razini. Ako bismo gledali na godišnjem nivou, u pitanju je bila suma od 300 do 500 tisuća eura, a tu su onda dolazili i razni bonusi, poput onih za osvajanje turnira, Grand Slamova... Nagađalo se da se radilo i o postotku, odnosno da je Ivaniševiću pripadalo oko deset posto Đokovićeve turnirske zarade.

image
JOLY VICTOR/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Primjerice, u prošloj je sezoni Đoković samo od turnira zaradio 10.581,665 dolara, što znači da je od toga Ivaniševiću pripalo oko milijun dolara zarade. A to je, dakle, iznos samo za 2023. godinu.

Jasno je stoga da će Goran ostati bez pozamašnog ‘džeparca‘. Ostaje za vidjeti hoće li sada uzeti kakvu pauzu od tenisa ili je možda već spreman kakav novi angažman...

Linker
26. travanj 2024 17:13