Sergej Jakirović i Željko Sopić

 FRANKO COLORI Cropix
KAO U SERIJI ‘PRIJATELJI‘

Sopić zbog kuma Sergeja Jakirovića potegnuo sve do Zagreba, i to tri dana prije velikog okršaja za bodove

Mnogi naši treneri su više ili manje premreženi, imaju dugu povijest i zajedničkog igranja, i druženja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. travanj 2024. 15:37

Puno se pisalo protekli tjedan kako su Sergej Jakirović i Rajko Vidović kumovi, to je bila medijska tema uoči utakmice Gorice i Dinama, ali manje je poznato da Vidović jako veliki prijatelj i sa Željkom Sopićem, trenerom Rijeke.

U četvrtak navečer Sopić je iz Rijeke potegnuo do Zagreba kako bi se našao s Vidovićem i ostalim prijateljima na malom nogometu. Imaju redovne termine okupljanja na haklu, to je već tradicija...

image

Rajko Vidović

DAMIR KRAJAC Cropix

Zanimljivo je da su obojica igrali u njemačkom Ahlenu, iako ne u istim sezonama jer Vidović je bio u ekipi toga kluba od 1997. do 1999. godine na početku karijere, a Sopić od 2000. do 2005. godine. Međutim, bili su suigrači u Zagrebu i Lokomotivi te tamo izgradili izvrstan odnos. Toliko blizak i dobar da je jedan drugome pomagao u najtežim životnim trenucima, ali to je već iz privatne sfere. Kako je Sopić bio trener Gorice i ostavio dobre relacije ne bi iznenadilo i da je kazao koju lijepu riječ za Vidovića prije no što mu je taj klub ponudio trenerski posao.

image

Željko Sopić i Rajko Vidović na treningu Lokomotive 2008. godine

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Trenerska branša u HNL-u je kao iz serije Prijatelji. Mnogi su više ili manje premreženi, imaju dugu povijest i zajedničkog igranja, i druženja, i frendovskih odnosa. Tako su Sopić i Vidović u četvrtak po tko zna koji put igrali mali nogomet u Zagrebu, a u nedjelju imaju međusobni dvoboj, što je za Rijeku vrlo bitna utakmicu u utrci za naslovom prvaka Hrvatske.

Inače, Vidović je, tijekom igračke karijere, tek da se usput spomene, u dva navrata bio napadač Rijeke. Protiv Jakirovića nije uspio uhvatiti niti jedan bod, hoće li na Rujevici bili bolje sreće?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:38