RONALD GORSIC Cropix
UZNEMIRUJUĆ PRIZOR

VIDEO Potresna scena u HNL-u zabrinula gledatelje: Vratar nakon sudara ostao nepomično ležati na terenu

Marković je i prije šest mjeseci igru napustio zbog ozljede glave, tada se sudario s Pjacom
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2024. 21:03

U prvoj utakmici 33. kola HNL-a Istra 1961 je kao gost svladala Rudeš 3:1.

Gosti su poveli golom Salima Faga Lawala (16), ubrzo potom poravnao je Riad Mašala (19), da bi u drugom dijelu za treću uzastopnu pobjedu Puljana pogađali Mario Čuić (73) i Mateo Lisica (75).

Zanimljiv i sadržajan dvoboj zasjenila je dramatična scena u 36. minuti. Igrač Istre Mladen Devetak u borbi za loptu zabio se u vratara i kapetana Rudeša Mateja Markovića. Obojica su završila na tlu, a Marković se pritom i onesvijestio.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Srećom, brzo je došao k svijesti, ali prizor je bio iznimno potresan. Igrači su žustro dozivali liječničku službu koja je promptno reagirala i pomogla nesretnom vrataru. Prekid je trajao oko tri minute.

Kapetan Rudeša potom se hodajući, uz pratnju liječnika, uputio prema svlačionici, a zamijenio ga je 19-godišnji Eugen Ciban.

27-godišnji Matej Marković rođeni je Zagrepčanin porijeklom iz BiH koji je u karijeri branio za NK Zagreb, Rudeš, HAŠK, zenički Čelik, Krupu, Sarajevo, slovački Zemplin i grčki Levadiakos prije nego je 2023. ponovno potpisao za Rudeš.

Dodajmo i da je Marković prije šest mjeseci, u 19. kolu SuperSport HNL-a, morao izaći zbog ozljede glave. Tada ga je, naime, ofenzivac Rijeke i Vatrenih Marko Pjaca nenamjerno kopačkom zahvatio po glavi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 21:16