Antonio Nobre

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
LAK NA ‘OBARAČU‘

Ovo je najstroži sudac u Europi: U 12 utakmica isključio čak 12 igrača i pokazao 75 žutih kartona

Strogi Portugalac dosudio je i četiri kaznena udarca u 12 susreta
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. ožujak 2024. 21:22

Portugalac Antonio Nobre (35) ove je sezone europski sudac koji je najlakši na kartonima. U 12 utakmica koliko je sudio u portugalskom prvenstvu pokazao je čak 75 žuta kartona i isključio 12 igrača (petoricu nakon što im je pokazao drugi žuti karton, a dvojicu izravno). Pritom je dosudio i četiri kaznena udarca. U 24 utakmice koje je sudio ove sezone u svim natjecanjima (a sudio je u šest europskih dvoboja) ukupno je pokazao 127 žutih kartona (u devet navrata su bili isključujući) te pet izravnih crvenih. Iznimka koja ne potvrđuje pravilo bila je prvenstvena utakmica Sportinga i Brage u kojoj se Nobre niti jednom nije hvatao za džep.

Daniele Rutella sličan status ima u Serie B. U 14 utakmica koliko ih je vodio pokazao je 86 žutih kartona te isključio šest igrača (jedan crveni i u pet navrata drugi žuti).

Ladislav Szikszay je strah i trepet u češkoj ligi. U 15 utakmica pokazao je 92 žuta kartona (6,1 po utakmici) te isključio osmoricu igrača, u prosjeku jednog na svakom drugom meču kojeg je sudio.

I Hélder Malheiro drži se svoga kriterija. U portugalskom prvenstvu sudio je ove sezone 11 utakmica, pokazao 67 žutih kartona (šest po utakmici) i isključio petoricu igrača, dvojicu nakon što im je pokazao izravan crveni karton. Pritom je dosudio čak osam kaznenih udaraca. Top 5 zaključuje Poljak Daniel Stefanski. U 14 prvenstvenih utakmica pokazao je 83 žuta kartona, isključio šest igrača (jednog nakon izravnog crvenog kartona) te dosudio sedam jedanaesteraca.

U Ligama petice najstroži kriterij drži Alejandro Hernández. Španjolac je sudio u 13 utakmica La Lige ove sezone te pokazao 70 žutih i dva crvena kartona. Na kaznene udarce, doduše, ne odlučuje se često. Dosudio ih je tek dva.

Linker
18. svibanj 2024 22:36