ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
NEVJEROJATNA CIFRA

Poznati klub prolazi najteže dane u svojoj povijesti, navijači krenuli u akciju spašavanja

Pred Vitesseom su veliki dani strepnje i neizvjesnosti, a klub prolazi najteže dane u svojoj povijesti
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2024. 23:27

Poznati nizozemski klub Vitesse zbog nepravilnih registracija igrača kažnjen je oduzimanjem 18 bodova i na kraju sezone sigurno ispada iz Eredivisie. Međutim to nije niti najveći problem kluba iz Arnhema jer mu prijeti izbacivanja u amaterski rang natjecanja, piše Slobodna Dalmacija.

Naime zbog svih nepravilnosti i dugovanja koja su se nagomilala Vitesse je vrlo blizu gubitka profesionalne licence. To bi značilo da neće moći nastupati naredne sezone niti u drugoj ligi što bi zasigurno bio ogroman udarac za opstanak kluba.

U pitanju je milijunski dug koji klub treba podmiriti do kraja lipnja kada je završni rok za izdavanje licenci za drugi razred nizozemskog nogometa. Navijači su već stupili u akciju i skupljeno je pola milijuna eura, ali je pitanje mogu li još toliki iznos skupiti u narednih mjesec dana.

Pred Vitesseom su veliki dani strepnje i neizvjesnosti, a klub prolazi najteže dane u svojoj povijesti. Prekinut će niz od 35 godina koliko su bez prestanka igrali u društvu najboljih, a ne tako davno bili su i u vrhu nizozemskog nogometa.

Vitesse FC je osnovan 1892. godine. Ne tako davno, 2017. godine, je osvojio Kup Nizozemske, a prije dvije sezone su dogurali čak do šesnaestine finala Konferencijske lige gdje su eliminirani od Rome koja je kasnije osvojila prvo izdanje Konferencijske lige.

Vitesse je bio i pet puta viceprvak svoje zemlje, a jedan je od najkonstantnijih klubova u nizozemskoj eliti, no i taj niz će prekinuti. Igraju na jednom od najboljih stadiona u Nizozemskoj GelreDomeu koji je višefunkcionalan pa se može koristiti i kao dvorana.

Linker
03. svibanj 2024 23:28