PAU BARRENA Afp
MUTNI POSLOVI

Najveća bajka europskog nogometa ostaje bez povijesnog plasmana u Ligu prvaka? ‘Dokaze sam priložio Uefi‘

Ukrajinac je u Gironu stigao prošlog ljeta iz Dnipro-1, te je postigao 19 golova u La Ligi u 34 nastupa
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2024. 20:10

Artem Dovbik ove je sezone jedan od najboljih igrača La Lige. Ukrajinac je u Gironu stigao prošlog ljeta iz Dnipro-1, te je postigao 19 golova u 34 nastupa. Na putu je da postane prvi Ukrajinac koji će osvojiti nagradu za najboljeg strijelca.

Međutim, njegov transfer u Gironu mogao bi njegov klub dovesti u probleme. Odvjetnik Evgenij Kuzmin iznio je optužbe da su dva kluba sudjelovala u nizu nepravilnosti tijekom poslovanja prošlog ljeta. Tvrdi da su klubovi međusobno surađivali kako bi se izbjeglo plaćanje poreza u Ukrajini.

- Sva plaćanja trebaju ići samo na ukrajinske bankovne račune. Ako govorimo o sportskom pravu, nogometaš je registriran kao klijent ukrajinske tvrtke u vlasništvu Lindovskog. Samo ova organizacija ima pravo primati uplate za Artema Dovbika, izjavio je odvjetnik za Mundo Deportivo.

Kuzmin je također izjavio da je sve dokazne materijale priložio Uefi. Ako se ispostave krivim, Girona bi mogla snositi ozbiljne sankcije. Moguće kazne variraju od financijskih do izbacivanja iz Lige prvaka u kojoj Girona iduće sezone treba igrati prvi puta u svojoj povijesti. Podsjetimo, vlasnik Girone je City grupacija koja se već nosi s brojnim optužbama u Premier ligi. Sada je još jedan njihov klub završio pod povećalom zakona i Uefe.

Linker
03. svibanj 2024 20:12