MICHAEL POTTS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
RASPAD SISTEMA?

Crne prognoze za najbolju momčad današnjice: ‘Nestat ćete u prosječnost, napustit će vas i Verstappen‘

Unutarnji problemi u Red Bullu do sada nisu imali sportski utjecaj, ali i to bi se moglo promijeniti
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2024. 11:22

Unutarnji problemi u Red Bullu do sada nisu imali sportski utjecaj, ali odlazak Adriana Neweyja mogao bi izravno utjecati na učinak momčadi. On je jedan od najpoznatijih inženjera u Formuli 1 te jedan od glavnih umova iza najdominantnijih bolida u povijesti sporta.

Mlađi brat slavnog sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, Ralf Schumacher progovorio je o problemima Red Bulla. Po njemu je odlazak Neweyja započeo lavinu u kojoj će još zaposlenika krenuti napuštati slavnu momčad.

- To je zato što Christian Horner vjeruje da ne treba sve te ljude oko sebe. On misli ima bolju ideju o tome kako to može biti samo njegov tim, a također ima punu podršku vlasnika na Tajlandu, rekao je Ralf pa nastavio.

- Moje mišljenje je da će Red Bull u kratkom vremenu nestati u prosječnosti, a Max Verstappen će napustiti tim. Zajedno s ostalim dobrim inženjerima koji će zajamčeno otići negdje drugdje s Adrianom Neweyem, zaključio je Schumacher.

Prema prvim prognozama, Newey će 2025. otići u Ferrari gdje će pomoći dizajnirati bolid za sezonu 2026. kada dolaze nove regulacije. Prema ovim predviđanjima, to bi označilo veliki pad Red Bulla koji posljednjih sezona dominira Formulom 1.

Linker
03. svibanj 2024 11:25