RONALD GORSIC Cropix
U LOVU NA TITULU

Bad Blue Boysi im spremaju pravi pakao: ‘Energija kojom nas napune navijači jednostavno nas nosi do pobjede‘

Uoči dvoboja, porazgovarali smo s trenerom Dinama Matijom Đulvatom koji je svoju momčad drugi puta u nizu doveo do finala
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 03. svibanj 2024. 15:28

U reprizi prošlogodišnjeg finala Supersport HMNL-a sastat će se treća i četvrta momčad iz regularne sezone, Futsal Dinamo i Olmissum. U polufinalnim su serijama izbacili Square i Futsal Pulu koji su imali prednost domaćeg parketa. Futsal Dinamo je s 3:1 bio bolji od pulske momčadi, a Olmissum s istih 3:1 protiv dubrovačkog Squarea.

Omišani traže osvetu za prošlu sezonu kada je Dinamo s 3:1 osvojio povijesni naslov prvaka. Svi još pamte scene iz rasprodane Cibone. Karte su ove sezone nešto drugačije. Najveća promjena u odnosu na prošlu sezonu je što će ovoga puta Dinamo imati prednost domaćeg terena. Poznavajući kakvu atmosferu u Domu sportova pripreme Bad Blue Boysi, to će biti ogromna prednost za Zagrepčane.

Dinamo je prošle sezone pokazao da se može uspeti na vrh, a sada moraju pokazati da se na njemu mogu i zadržati. Na tom putu mu stoji Olmissum koji sigurno ima svoje šanse.

Uoči finala, porazgovarali smo s trenerom Dinama Matijom Đulvatom koji je svoju momčad drugi puta u nizu doveo do finala te sada cilja na drugi uzastopni naslov.

Susret sa Stanoinvest Futsal Pulom je bio iznimno zahtjevan, što je na kraju okrenulo seriju na vašu stranu?

- Pula je odlična momčad i stavila nas je u velike probleme i zbog toga sam još ponosniji na svoje dečke jer smo ih uspjeli pobijediti. Nijanse su presudile u svakoj utakmici, a ono što je bilo ukupno presudno je što smo prava ekipa i što smo mentalno jaki u teškim trenucima, to je naša najveća kvaliteta.

image
RONALD GORSIC Cropix

Zanimljivo, Futsal Dinamo je u sva četiri susreta protiv Pule krenuo s rezultatskim zaostatkom. No, u tri od ta četiri susreta su pokazali ogromnu mentalnu snagu te su preokretima stizali do pobjeda vrijednih finala.

Koliko vam je iskustvo osvajanja naslova prošle sezone pomoglo u trenutcima kada nije sve išlo po planu?

- Sigurno da je osvajanje naslova prošle godine protiv svih prognoza doprinijelo da vjerujemo u sebe i da znamo da možemo sve ostvariti ako smo maksimalno koncentrirani i fokusirani.

Ove sezone imate prednost domaćeg terena u finalnom dvoboju, mislite li da bi to moglo biti presudno?

- U svakim slučaju mislim da je prednost domaćeg terena bitna, bez obzira na to sto smo i Olmissum i mi prošli bez da smo imali tu prednost. Ono što sam siguran je da smo mi ekipa koja zbog svojih navijača sigurno ima najveći benefit od domaćeg terena jer energija kojom nas napune navijači nas jednostavno nosi do pobjede.

U finalu Vas čeka novi sraz s Olmissumom, očekujete li sličnu seriju kao i prošle sezone?

- Olmissum je rastao kroz sezonu. Nova ekipa na pogon reprezentativaca je rasla i u ovom trenutku se nalazi u svojem najboljem trenutku. Isto tako smo i mi sad u najboljem izdanju pa nas očekuje zanimljivo finale.

Gdje vidite najveću prijetnju u protivničkoj momčadi?

- Teško je nekoga izdvojiti, ali Sekulić i Jurlina su sigurno igrači koji vode igru, ali isto tako Vanha, Kustura, Rejala, Bukovec nisu za podcijeniti i svatko od njih može biti igrač odluke.

Za kraj, UEFA je objavila da Hrvatska još iduće sezone ima dva predstavnika u Ligi prvaka, dok se od iduće vraća na jednog, zaslužuje li hrvatska liga više od tog jednog predstavnika?

- Ako nas je Ukrajina prestigla onda oni zaslužuju imati dva predstavnika. Ogromna je to stvar i nadam se da ćemo u idućoj sezoni i Omišani i mi napraviti dodatni iskorak u Europi i ponovno Hrvatskoj vratiti dva predstavnika.

Sve u svemu, čeka nas novi dvoranski spektakl u kojemu će gledatelji moći uživati u odličnom futsalu. Futsal je ove sezone futsal još jednom pokazao zašto je najpraćeniji dvoranski sport u Hrvatskoj, reprezentacija je izborila Svjetsko prvenstvo, a sezona će biti zaključena velikim finalom između dvije najbolje momčadi.

Linker
03. svibanj 2024 15:28