Luka Cindrić

 ANTE CIZMIC Cropix
JAVIO SE ZA SN

Čudesan niz hrvatskog reprezentativca nastavljen i u Dinamu: ‘Ovo je moj osmi Final four u osam sezona‘

Luka Cindrić izborio je završni turnir Europa lige s Dinamom iz Bukurešta
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. svibanj 2024. 09:04

Final Four male Lige prvaka, poznate kao Europa liga igrat će kraj svibnja u Barkleys Areni u Hamburgu tri njemačka i jedan rumunjski klub. Njemačku idilu pokušat će pokvariti Dinamo iz Bukurešta. Naslov od lani će braniti berlinski Fuchse, a na Final Four se vraćaju Flensburg i RN Löwen. Na F4 ćemo imati tri aduta Luku Cindrića, Marka Kopljara u dresu Berlina i Halila Jaganjca u dresu Lowena, no kod njega stoji još uvijek da zbog ozljede nažalost ne igra.

Luka Cindrić jedan je od junaka odlaska Dinama iz Bukurešta u završnicu. Nakon što nije igrao prvu utakmicu u Rumunjskoj protiv Skjerna zbog ozljede, nakon što ej Dinamo ponio u Dansku samo +1, vratio se Cindrić u sastav u Danskoj i u teškoj utakmici za uvjerljivu pobjedu svoje momčadi zabio 7 golova. On i naš naturalizirani Rumunj Ante Kuduz skupa su zabili 15 komada za sastav Xavija Pasquala. I to je samo dokaz koliko Cindrić znači za sastav Dinama.

A kako je to sve bilo, evo iz prve ruke od Luke Cindrića.

- Nismo bili dobri u prvoj utakmici, nekako nismo uspjeli doći do svog ritma, dali smo previše toga Dancima, a oni uvijek žive od pogreška protivnika. Te smo pogreške u uzvratu sveli na minimum, odigrali odličnu obranu i to je bilo dovoljno za prolaz.

Kako je vama bilo nakon ozljede?

- Ne jednostavno, ali dobro. Drago mi je da sam pomogao. Igrao sam s injekcijom. Dobio sam prije toga nezgodan udarac u koljeno, pa sam morao mirovati tjedan dana, ali sve je dobro prošlo. Dobro smo se pripremili za uzvrat i sve ispoštovali. Xavi je to sjajno odradio. Nekako nam je to bio cilj nakon što nismo dobili ulaznicu za Ligu prvaka i zato smo sretni da smo ga ostvarili.

I sada je na redu Final Four, četiri najbolja sastava drugog po snazi europskog kupa. Imali li želja za polufinale?

- Iskreno i nema. Svi kažu da bi Löwen bio najbolji izbor u polufinalu, ali taj Löwen je super momčad, svi su ih prekrižili prije gostovanja u Lisabonu, a oni su prošli Sporting i pokazali da su ravnopravni svima ostalima. Meni je ovo osmi Final four u osma posljednjih sezona. Nije Liga prvaka kao prethodnih godina, ali je iznimno jako europsko natjecanje. Puno sam naučio u osam godina, a ono što je najbitnije da tu u završnici nema apsolutno nijednog favorita. Sve ovisi kako se utakmica otvori, kakav će ti biti dan. Puno je to odličnih igrača da bi u bilo što bio siguran. Osim toga, Nijemci će u Hamburgu biti doma, jedino mi ćemo biti gosti.

Idući tjedan je reprezentacija, gostujemo u Norveškoj na jakom turniru s domaćinom, Danskom i Argentinom. Hoćete li moći?

- Ne znam, doći ću pa će doktori dati svoj sud. Volio bih biti dio toga sigurno. Turnir je zanimljiv nakon Hannovera, a uoči OI i dosta nam je važan. Ne znam, nadam se da će sve biti OK.

Nismo prokomentirali olimpijski ždrijeb?

- To sa ždrijebom uvijek je relativno. Puno toga se svodi na pitanje jačine skupine i spajanja u četvrtfinalu, ali mislim da moramo biti koncentrirani na sebe u prvom redu. U Riju sam bio rezerva, a sjećam se da smo u skupini bili prvi, da smo pobijedili Dansku i Francusku, a onda smo u četvrtfinalu ispali do Poljske. Rekao bi čovjek da je ispalo idealno, ali se takvim nije pokazalo. To nam treba biti u fokusu. Idemo tamo nešto napraviti kako je rekao i sam izbornik Sigurdsson, dakle moramo misliti o tome da možemo dobiti svakoga - zaključio je Luka Cindrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 09:07